Velkommen 2014

Nyttår er tidspunktet for å se tilbake på året som har gått, og å lese hva jeg skrev i bloggen for et år siden. Det var rett og slett rart å lese hvordan tingenes tilstand ifht hundeholdet var for et år siden. Før Belle kom inn i livet. Og Kiwi. Jeg var helt ambisjonsløs, samtidig som jeg tenkte videre på trening av Beilis ifht agility. Jeg hadde helt glemt det nå, men jeg husker når jeg leste det at hundeholdet ikke kjentes riktig ut.
Nå er ambisjonene tilbake, og det er herlig. Jeg har ambisjoner både for videre avl med kennel Småfotan, og jeg har ambisjoner i hundesport med alle tre hundene. Ambisjoner som vel stengt tatt ikke er i stil med treningsinnsatsen. Men mer trening kommer med lysere tider, det er jeg sikker på.
Belle er mitt håp for agility. Riktignok stoppet veksten hennes lenge før jeg ideelt sett skulle ønsket, men hun er spenstig, smidig, ivrig, kreativ og artig. Jeg elsker henne! Og vi trenger ikke å bli verken norgesmestre eller verdensmestre, bare jeg ikke blir lei meg av å drive med agility med henne, og det tror jeg ikke jeg kommer til å bli.
Ellie hadde rett og slett en fantastisk sesong i 2013. Hun fikk sitt etterlengta opprykk til klasse to i hopp, og i den klassen fikk hun seg jammen også sitt første feilfrie løp på hjemmebane. Hun fikk direkteopprykk til klasse 2 på sin første rallylydighetskonkurranse, og briljerte (nesten) inn til uoffisiell stevnemester på den stevnehelga, som var den eneste rallykonkurransen vi fikk med oss. Når det gjelder LP, så var hun påmeldt en eneste konkurranse, og den satte løpetid effektiv stopper for. Det var sikkert like greit. Tuppa gjorde det også flott på sine to utstillinger i år, ck på begge, og ny tittel som finsk utstillingschampion. Ikke verst.
Beilis debuterte ikke offisielt i annet enn utstilling. Det var litt blanda resultat, men på sine fem utstillinger fikk han med seg et finsk og et norsk cert, en BIM og en BIR og BIG3-plassering. Og det må jeg si var over all forventning i juniorsesongen til lille knøttet. Uoffisielt debuterte han også i rallylydighet i rekruttklasse med disk. Opptredenen der var likevel så positiv at jeg gleder meg å konkurrere mer med han i rally.
Det jeg tenker nå framover er at på agilitytreninger, når det blir forhold for det igjen, kommer jeg til å konsentrere meg om Belle. Det blir ikke debut denne sesongen, hun blir ikke 18 mnd før i oktober. Det gjør ingenting, det er greit å ha god tid på seg. Ellie skal nok få holde handlinga mi ved like på treninger. Men om jeg kommer til å konkurrere mer med henne…jeg vet ikke. Jeg tar det som det kommer, og får se hva jeg tenker til våren. Jeg ønsker ikke å konkurrere i klasse 3 med henne, og da kjenner jeg lite motivasjon for å konkurrere når jeg har det å strekke meg etter. Beilis legger jeg ingen energi i å trene i agility. Han og Ellie skal jeg derimot trene i rallylydighet. Det passer oss rett og slett mye bedre, rally kjenner jeg at jeg gleder meg til å trene og å konkurrere med dem. Jeg satser på å konkurrere med begge denne sesongen, både på stevne i Narvik og i Tromsø, og kanskje flere stevner om sjansen byr seg. Mål for Beilis er da å rykke opp til klasse 2, og Ellie til klasse elite. Det er kanskje et litt hårete mål å få Ellie opp i elite på bare 4 konkurranser, men umulig bør det ikke være.
I 2014 satser jeg på å få deltatt på en god del utstillinger også. Jeg gleder meg virkelig til å få stille ut Belle, og jeg håper også på at Kiwi viser seg fint i ringen. Jeg synes begge de to snuppene er riktig fine, og er spent på om dommere vil være enig med meg. Beilis blir også meldt på utstillinger, iallfall i nærområdet. Tenk om han kunne fått seg en tittel, det hadde vært gøy. Jeg er motivert for å reise på litt utstillinger i år, når jeg har to hunder å jakte gode resultater med. Ellie får vi se om jeg kommer til å bruke penger på dette året i utstillingssammenheng. Det hadde vært riktig gøy å delta på den finske eller den svenske spesialen i år, og en vinnerutstilling eller to.
Småfotan kennel har et hvileår også i 2014, og det kjennes greit ut å ha god tid på seg til å planlegge neste kull. Heeleravl er virkelig ikke lett. Men det er spennende.
Jeg er altså veldig optimistisk ved starten av det nye året, jeg gleder meg rett og slett til mye.
Jeg gleder meg også til mange flere herlige naturopplevelser ilag med hundene. Ved starten på 2013 hadde jeg få mål for hundeholdet, men mange mål for fjelltopper å bestige. Og jeg klarte mange av dem. Jeg var mest fornøyd med Blåtind, men Buren, Synnøvjordtind og Smørstabben var også blant høydarene. Til sommeren skal jeg gå flere av de turene jeg ikke rakk i 2013, og kanskje noen av favorittene på nytt. Jeg har absolutt som mål å gå helt opp på Middagsfjellet som jeg måtte snu 100 høydemeter fra toppen for å rekke tilbake til bilen før det ble mørkt i høst. Jobb legger litt kjepper i hjulene for å rekke alle turene jeg vil ta ;-). Og kanskje kommer jeg meg igjen opp på Fuggeltinden hjemme i Balsfjord. Og 2014, ja det må bli året hvor jeg kommer meg opp på Tromsdalstinden!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

6 svar til Velkommen 2014

 1. Herlige mål du har! Og mye positivitet, det e bra! 🙂
  No e det bare å stå på fremover, så er Ellie plutselig i elite. Blir spennende å følge de to småjentene i utstillingsringen fremover. Godt nytt år! 🙂

 2. Beate Ersvik sier:

  Åh -fikk nesten klump i halsen av å lese dette! 🙂 Godt nyttår!

 3. Åsa, Ferdinand og Katla sier:

  Herlig med hårete målsetninger! Jeg måtte jo lese fjorårets plan en gang til, og da slo det meg at de planene ble oppskriften på et jubelår 🙂 De planene ligner forresten mine planer for 2014, Siden jeg har en litt annen hundestall, tror jeg den er mer realistisk enn det din var i fjor 😉

  Jeg håper virkelig vi får til noen gode agilitytreninger etterhvert; ikke bare er du flink til å hente fram kvaliteter i dine egne hunder,- du er også ekspert i å gjøre andre gode 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s