midt i september

Det er akkurat så travelt å jobbe i 100 % lærerstilling som det jeg trodde, spesielt når Widerøe insisterer på at Assen skal jobbe 100 % seinvakter utenom når han drar avgårde på morrakvisten for å overnatte i Kirkenes. Dermed blir det lite tid til blogging.

Men jeg MÅ jo bare skryte i bloggen også av den fantastiske lørdagen vi hadde på utstilling i Kroken. Belle stilte på sitt første valpeshow, og takla situasjonen godt, ble BIR, og ble også plukket ut blant de 18 beste valpene i BIS-ringen, noe som jo kan sammenlignes med å bli plassert i gruppa. Jeg regna ikke med at hun ville gå videre fra det, og valgte å forlate finaleringen der, fordi Beilis da ble etterlyst i oppsamlingsringen for gruppe 1.
For Beilis-knotten, han hadde nemlig blitt BIR han også i konkurransen mot sin fine bror Bayer og flotte, seiersvante Eik. Gøy! Beilis var i storform, strammet seg opp, sjarmerte og showet, både under rasebedømmingen, og i gruppefinalen. Og gjett om jeg ble glad da han først ble plukket ut blant de fire beste, og så ble plassert som nr 3 i gruppa :-D. Utstilling er ikke min store greie, men det å stille sin egeneide og «egenproduserte» heeler til gruppeplassering, det var stas det!!!

Så glad, enser ikke stort rundt meg :-). Takk for bildet, Åsa Tomter.

Så glad, enser ikke stort rundt meg :-). Takk for bildet, Åsa Tomter.

Fine spølen min, litt utstillingstrening noen dager før utstillinga.

Fine spølen min, litt utstillingstrening noen dager før utstillinga.

Og mellom rasebedømmelser og finaleringer var det agility, og Ellie slo til med feilfritt hoppløp på vårt første forsøk i klasse 2. Den dama der, altså ;-). Her har vi strevd i klasse 1 i 5 sesonger, uten et eneste feilfritt løp på hjemmebane, og så klinker hun til i klasse 2. Hun har egentlig hatt litt av en oppsving med resultater både i rally, agility og utstilling etter at jeg ei stund vurderte at hun kunne få bli gammel i et annet hjem enn mitt. Ellie blir boende, hun. Hovedhunden min ;-).

Av andre ting verdt å blogge om siden sist, er turen jeg og Henrik og de voksne hundene hadde til 1000-metringen i Lakselvbukt. Flott tur!

1000-metringen

Og så må det nevnes at sist helg var jeg og Assen i Stavanger mens ungene samla oppholdt seg i to forskjellige familier iløpet av helga, og hundene var spredt i tre gode hjem. All passingen hadde gått fint, og det er veldig godt å vite! Ungene og de to voksne hadde jeg forventet det skulle gå bare bra med, Belle var ute på overnatting for første gang, så der var spenninga større. Hun har ikke mange kallenavn som rimer på Bell for ingenting . Men Lisa og familien er jo akkurat rette gjengen til å takle en ikke helt tam Belle sprell. Som ventet hadde Belle egna seg godt som gårdshund. Hun hadde til og med fanga mus :-). Beilis hadde vært midtpunkt i en god kollegas familie, og han var det såvidt jeg fikk tilbake etter helga ;-). Ellie var dronninga på sofaen hos Wanja og Birk.

Trening…..joda, det trenes litt hos oss. Mest Belle får trene. Futt og fart trening er gøy, shaping og motsattlokking er absolutt igang nå, men jeg synes ikke helt vi får flyten ennå. Belle kan fortsatt velge å heller gå vekk for å finne på noe selv, og det er ikke særlig forsterkende for meg. Men trening hjelper, så vi trener på, i rykk og napp. Gode økter på hundeklubben igår, der hun ivrig tilbød nesedutter og sitt/bamse i forstyrrelsene som var der, motiverer til videre trening. Jaktinnkallinger, kappløp mot leke og hindersug mot hopphinder har både Belle og jeg stor glede av å trene.
Beilis og Ellie fikk trene rally igår, på bane med skilter. Beilis har knapt nok fått trene sånt etter at Belle kom i hus. Og han har tydligvis i pausen modnet både i kropp og sinn, så han var den stjerna på rallybanen. Han gikk uten bånd med DEN fokusen og uten å la seg forstyrre verken av skilt, hunder eller matskåler, og klarte mange momenter som vi ikke engang har trent på før. Jepp, han skal jeg satse på rally med, det er perfekt for han!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s