hverdag

Skoleåret er godt igang, Assen er vekk fra tirsdag til fredag, med andre ord er hverdagen tilbake for fullt. Belle har så langt takla fint å ta det med ro mens jeg er på jobb. Men energinivået til henne og Beilis er høyt utover ettermiddagen, det skal være sikkert og visst! Så langt har jeg ikke hatt mulighet til å gå noe skikkelig tur for å få ut energien fysisk. Takk og lov for hagen som de kan ta springeraptus i når behovet er størst!

ganske søte da, radarparet i et øyeblikk de lot seg feste til bilde.

ganske søte da, radarparet i et øyeblikk de lot seg feste til bilde.

Hverdager som dette tvinger også fram at jeg får ut fingeren og aktiviserer Belle mer med hjernetrening enn jeg har gjort så langt. Ferien er over for Belle også :-). Jeg har rett og slett vært umotivert for nok en runde med inntrening av «lær å lære» hos en valp. Futt og fart-Belle har ikke tatt dette med shaping sånn helt raskt av seg selv heller. Om ikke jeg serverer belønninga, springer hun gjerne og finner på noe annet gøy istedenfor å selv bidra til at jeg kommer med belønning. Og det er selvsagt kun min manglende innsats som trener som gjør at hun fortsatt ikke er spesielt klikkerklok eller har spesielt stor forståelse for at hun selv kan påvirke at belønninga serveres. Men det kommer seg! Sitt, nesedutter og forføtter på kloss begynner å bli ganske sikre frivillige adferder. Selvkontroll med motsattlokking begynner hun også å få en viss forståelse for, i sittende stilling iallfall. Flere frivillige adferder på reportoaret er mål for kommende hverdager! Ja, og så tar vi såklart jevnt og trutt økter i hagen med å søke mellom hinderstøtter, kombinert med å komme å levere leke. Det er jo kjempegøy! Ingen tvil om at best liker jeg å trene futt og fart jeg også 🙂

Best av alt liker vi turgåing da. Her like før øyeblikket der jeg lærte at det er ikke lurt å kle seler av alle hundene for fotograferingens skyld....heldigvis ble det tilfeldigvis god sosialisering med stor svart hannhund med trivelig eier istedenfor den krisen det kunne blitt med stor svart hannhund og  to-tre gærne småbikkjer og eier helt uten konttoll.... (pinlig)

Best av alt liker vi turgåing da. Her like før øyeblikket der jeg lærte at det er ikke lurt å kle seler av alle hundene for fotograferingens skyld….heldigvis ble det tilfeldigvis god sosialisering med stor svart hannhund med trivelig eier istedenfor den krisen det kunne blitt med stor svart hannhund og to-tre gærne småbikkjer og eier helt uten konttoll…. (pinlig)

Heldigvis har Belle, som de andre to hundene, en herlig døgnrytme der de tar kveld seinest klokka 22 🙂 Den timen eller to med fred og fordragelighet før egen leggetid er gull verdt!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til hverdag

  1. Åsa, Ferdinand og Katla sier:

    Lenge leve forfengeligheten 😉 ; det er visst hver sin tur å være skamfull hundeeier 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s