trening!

Denne uka, etter forrige helgs konkurranseopplevelser, har jeg trent mer agility enn hele resten av året omtrent. Trening på onsdag, torsdag og lørdag på klubben, og småtreninger i hagen innimellom.
Ellie har fått hovedsaklig start-trening. Jeg vil at jeg skal kunne reise til NO med henne om to uker uten å være nervøs for tyvstart og ødelagt løp av den grunn iallfall! Det funker bra på trening nå! Jeg får henne ikke til å se fram på hinder, men jeg synes likevel hun greier å samle seg før første hopp når hun belønnes ofte nok for å bli sittende til at hun sitter stødig på start.
Lørdag gikk vi dagsfersk VM-bane. Banetrening er nyttig, og spesielt med publikum og fløyte for start osv. Vanskelighetsgraden på banen kan vi trygt si var noen hakk over vårt nivå, men det var interessant å prøve seg på en VM-bane uansett.
Beilis har også fått trene agility. På klubben trente vi hoppeteknikk på onsdag. Det var første gang overhodet at Beilis trente i mørket, og han var helt klart litt merka av mørket og skygger og lyder. Men han jobba likevel godt, satt igjen på atart på hoppeteknikkøkta, hadde vekta godt bak, og hoppa uten å klumse. Vi trente expanding grid, og han stusshoppa opp til 5,5 fot. Han har helt klart vokst og lært mer om å bruke kroppen sin. På hoppeteknikkkurset i august snubla han og takla ikke anna en basic grid, 2,5 fot. Ellers på klubben har vi trent tunnell, rett tunnell går fint men bøyd tunnell må vi ha holdehjelp og litt lokking på de første repetisjonene. Og så har vi igjen drista oss til å trene litt små hopphinderkombinasjoner, med bumps og ikke pinner. Fokus har vært å følge sida, altså verken flikke eller blindbytte, og å søke hinderet litt selvstendig. Vi synes sånn trening er gøy gøy gøy, både jeg og Beilis. Fart og action hele tida, det er sånt jeg liker å trene! Interessant å se Beilis og bli kjent med reaksjonene hans. På lørdagstreninga oppdaga jag at han gjerne kunne tenkt seg å leke med Seff som sto på sidelinja istedenfor med leken min, men jeg fikk han med på treninga likevel. Jeg merker meg at vi trenger forstyrrelser på trening! På både onsdag og torsdag merka jeg meg at han leker med eksternbelønner, men foretrekker å leke med meg. Det er jo fint at han liker å leke med meg, men eksternbelønner er nyttig innimellom, så det må vi bare også huske å trene på jevnlig!

Det er to uker igjen til NO, og for tida har vi helt herlig høst med deilig temperatur. Jeg håper det varer, og at det blir like mye agilitytrening på oss de neste ukene enn det har vært denne uka!

Filmsnutter fra hagetrening med Beilis:

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s