Utstillingshelg.

I helga har det vært den årlige utstillingshelga i Tromsø med NKK utstilling på søndag.

For første gang har jeg ikke vært med og hjulpet til med arrangementet overhodet. Det har ikke føltes godt! Neste år håper jeg jeg kan være med og bidra igjen.

Lørdag var det dags for  Beilis sin debut i en utstillingsring. Det gikk veldig bra, lille snupp var superflink og stilte seg opp mye bedre enn han noensinne har gjort når vi har gjort våre små forsøk på utstillingstrening hjemme. Dommer Charlotte Høier likte Beilis godt ogga han en super kritikk som jeg tror jeg må ramme inn og ta fram på en dårligere dag:
«Meget sjarmerende hannvalp av perfekt størrelse. Godt kjønnspreg. Herlig temperament. Rasetypisk hode med perfekt forhold mellom skalle og forhode. Godt uttrykk og meget smukke ører. Flott forbryst. Velvinklet. Akseptable forben. Beveger seg nydeligt. Viser seg som en gammel, garvetchampion!»

Foto: Wanja Strand

Selv med så god kritikk, måtte Beilis se seg slått i valpeklassen av Super-Eik.

 

foto: Wanja Strand


Lisa stilte også Bowling. Jeg synes han også takla utstillingsringen bra. Han syntes som forventet at dommeren invaderte intimsonen hans for mye på bordet, og gjorde et forsøk på å klatre opp på Lisa sine skuldre isteden for å la dommeren tafse på han, og fikk selvsagt tilbakemelding om at han trenger mer trening på dette. Ellers fikk han også en fin kritikk om bl.a sine flotte bevegelser, overlinje og vinkler.

Utafor utstillingsringen var også Bayer med familie. Herlig type! Hadde han vært med inne i ringen, tror jeg dommeren hadde vært imponert over han også :-). Dommeren sa forresten mye fint om valpene som stilte. Hun sa tilslutt at vi måtte jo være glade for å ha så fine valper, og det er vi jo 🙂

I voksenklassen stilte Wanja ut Birk, og han fikk sitt 4. cert og ble BIM :-). Kjempegøy!

Søndag var det NKK-utstilling, og Birk mangler bare storcertet for å bli Småfotans første champion. Jeg var kjempespent! Wanja hadde ikke mulighet til å stille Birk selv, så jeg fikk æren av å gjøre det. Nedturen var stor da dommeren var så misfornøyd med Birk sine tenner at hun ga han gul sløyfe :-(. Han som aldri før har fått dårligere enn rødt. Jaja, sånn kan det gå når oppdretter er gjestehandler….

BIR og dermed også NUCH ble B-gjengen sin supre pappa, Animalcompaniets Nalle Cowboy! Det var jo kjempegøy at de fikk uttelling for reisen sin helt fra sørøst i Finland. Trivelig å treffe han og Suvi-Leena igjen.

Konklusjonen etter helga er helt klart at hundene gjør det bedre når de har andre handlere enn meg! Ellie gikk agility med Tonje både lørdag og søndag. Lørdag fikk hun nok et av sine 5-feil-løp pga tyvstart og kræsj i 1. hinder. I hoppløpet ble det litt av hvert av rusk. Men søndag klinka superekvipasjen til med to feilfrie løp, og dermed opprykksnapp i både agility og hopp! Historiens første feilfrie agilityløp for Ellie, og hennes andre napp i hopp 1.
På en måte er det irriterende å selv ha knødd i 4 år med konkurranser og et eneste feilfritt løp, og så klarer Tonje å fikse to feilfrie på en dag! Men du verden så glad jeg er for at Tonje ville gå med Ellie, og for at Tonje er så dyktig og henta i land to ekstremt etterlengta feilfrie løp! Det var så fantastisk gøy å stå og se på også. Og du verden så godt det er å vite at Ellie KAN gå feilfritt. Det motiverer virkelig å få bekreftelse på at ikke hunden er så dårlig at vi for evig må være stranda i klasse 1. Troen min på Ellie som agilityhund har jo gått i bølgedaler kan man si i løpet av 4 år. Og helt ærlig er jeg også sårbar for kommentarer jeg hører fra sidelinja eller direkte til meg om Ellie innimellom. Verdensmesterpotensiale har vi ikke noen av oss, men det er helt greit, og nå som avlskarriæren til Ellie er over og ut, er det klart for å satse mer på agilitykarrieren. Nå vet jeg at det er hovedsaklig opp til meg å få rutine og driv i handlinga mi for å kunne fikse feilfrie løp. Og det er bedre det enn at Ellie ikke duger!

Det var så hyggelig i helga, både rundt utstillingsringen og rundt agilityringen. Det var så mange flotte heelere representert. En skikkelig opptur!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

14 svar til Utstillingshelg.

 1. Jeg er skikkelig misunnelige på dere som fikk oppleve denne helga, og med finvær som vanlig når det er utstilling i Tromsø (i alle fall etter mine erfaringer;)) Så utrolig bra at Ellie gjorde det så godt, og når sant skal sies: Det er mye enklere å handle andre sine hunder enn sine egne, bare så du vet det Siv 😉 Vi kan være godt fornøyd med utstillingshelga og de flotte kritikkene våre små brune fikk 🙂

 2. Lisa sier:

  Helt enig, det var en superhyggelig helg! 🙂

 3. Tove sier:

  Ellie kan virkelig, det viste hun i helga :). Og så bra det gir deg inspirasjon til å trene videre, oftere trening gir bedre rutine skal du se, og snart har du den tredje pinnen og opprykk i hopp 🙂 Det var kjempe morro å se på løpene på søndagen, flinke Ellie som sprang som en helt 🙂

 4. Merethe Sæverud sier:

  Superflinke Ellie og Beilis 🙂
  Litt artig at det virker som du tenker at det var din handling som «skjeiva» tennene til Birk. Lurer på om du er LITT selvkritisk, eller?
  Jeg håper ihvertfall at du kan tipse/hjelpe oss litt hvis vi vil stille med Bayer. Det lille jeg fikk med meg på lørdag motiverte (nesten) hele familien til utstilling……..

  • smafotan sier:

   Ja, nei, jeg er jo sikker på at det hviler en ond tann-forbannelse over Småfotan-guttene, spesielt når jeg har ansvar for dem 😉
   Klart jeg vil hjelpe og tipse dere hvis dere har lyst til å prøve dere på utstilling, da blir jeg jo kjempefornøyd!! Og jeg kan ikke tenke meg annet enn at dommeren vil synes at Bayer er like fin som vi synes han er 😀

 5. Åsa, Ferdinand og Loppa sier:

  Takk for en fin heelerhelg,- og agilityhelg! Det er ikke alltid man har mulighet til å stille opp, men du har i alle fall bidratt med ditt gode humør og dine flotte hunder,- og det har også en verdi! Litt «uflaks» at Birk fikk gult, men at du har trent opp Ellie til å følge handleren må du i alle fall trykke til ditt bryst.Neste gang er det du selv som leder Ellie fram til napp!

 6. smafotan sier:

  Ja, treninga av Ellie, den tar jeg æra for, ilag med gode treningsvenner!

 7. Linnea sier:

  Jag såg filmerna på Ellie på FB och vilken hund! 😀 Hennes hoppteknik ser mycket mycket bättre ut än jag hittade på något äldre klipp och hon ser säker ut. Och vilken fart! Attans så bra ni har tränat tillsammans!

 8. Tonje sier:

  Jeg er litt sent ute med å lese bloggen din, men jeg må bare atter en gang få takke for lånet av super-ellie-smellie i helga. Jeg mangler også naturlig nok litt konkurranseselvtillit etter maaaange stang-ut løp med Heaney, så å sette MIN aller første «dobbelnolla» var helt herlig selv om det var med en annens hund. Du har trent henne godt – og det er helt riktig som det nevnes over her at hun har en betydelig bedre hoppeteknikk nå i 2012. Det går rette veien, og en bra agilitykarriere for dama skal du langt fra se bort fra!! Så morsomt det er å gå i klasse small forresten, jeg klarer nesten ikke å vente til sommeren når jeg skal springe small på permanent basis – og til vi skal ha lag!

  Tusen takk, supre, dyktige Siv, nå er det Kongsvinger og Norwegian Open neste! 🙂 🙂 🙂

  Stor klem fra Tonje & Co

  • smafotan sier:

   Så koselig kommentar, Tonje! Så bra å kunne bidra med hund for å gi en velfortjent selvtillitsblomstring ang 0-feil-løp hos deg :-). Du kommer forresten til å banke inn det ene feilfrie løpet etter det andre med Seff!
   NO blir kanonbra 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s