fri

Når B-gjengen gikk over fra å være valpekull til å være alene-valper, ble det visst slutt på den jevnlige bloggingen og fotograferingen. Fint lite bilder er tatt i det siste.

Fredag gikk jeg på fri for sommeren. Jeg har sjelden vært så klar for fri som denne gangen. Jeg trives veldig godt i min jobb, men jeg synes jeg jobber for mye rett og slett. Fra høsten av skal jeg jobbe bare ca 50 % og jeg skal ikke være kontaktlærer. Det kjennes rett og slett ut som et enormt ansvar er tatt av skuldrene mine, og det er ingen dårlig følelse. Jeg skal ta et 50 % studie også ved siden av jobb, så jeg blir ikke fri for ting å gjøre…. men jeg håper på mindre kappløp mot klokka i det daglige likevel.

Siden før helga har Bowling vært hos Lisa og familien på Berg. Der tror jeg han har det glimrende! Jeg tror han får mer av miljøtrening og sosialisering der enn jeg klarer å gi han her. Jeg traff dem på mandag da han var hos veterinær for vaksine. Det er klart at når jeg ser han, merker jeg jo at jeg liker han veldig godt. Men likevel kjennes det veldig veldig rett å ha Beilis her hjemme, og å få konsentrert seg om han! Nå har jeg prøvd ut å ha dem hver sin tur for seg selv hjemme, og det var rett og slett en grunn til at jeg valgte Beilis ut i første omgang, før valpesjekken, og det er at jeg og han har en ekstra kjemi!

Slitne lærere bruker avspasering delvis til å sove! Og hva er da bedre enn å ha en heeler i armkroken 🙂 

Beilis er ikke helt det jeg trodde jeg ville valgt ut verken når det gjelder energinivå eller når det gjelder fysikk (dvs beinlengde og overlinje), men det er faktisk underordnet, jeg går for kjemi og magefølelse! Nok en gang er den avgjørelsen tatt. Han er forresten veldig gøy å trene med, lille Beilisen. For øvrig sover han ganske mye, og tar livet ofte med ro og gjør ikke mer rampestreker enn det en normal valp SKAL. Og han er sosial og i godt humør, logrer og sjarmerer seg innpå folk vi treffer, og begynner å bli trygg i hundemøter med små hunder, store hunder har vi ikke hilst på så mange de siste ukene. Varsling, spesielt ute i hagen, sitter litt lett hos han, men det begynner allerede å bli mye bedre. Hester møtte vi igår, og de fikk et par poff etter seg, samme med sauer som vi traff idag. Og det kan jeg leve fint med. Han er i det hele tatt begynt å bli en lettvindt og trivelig liten kar å leve med. Så lettvindt at jeg har begynt å tenke at tispevalp ikke er umulig å skaffe seg innen et år f.eks!

Han er jo spesielt søt år han sover, sånn som andre barn er :-). Og så er det da jeg kommer på å ta bilde av han for tida.

Når jeg den siste uka har hatt en valp å konsentrere meg om, har jeg kommet litt mer ordentlig igang med trening. Drakampen begynner å bli fin synes jeg, både hjemme og borte, og slipp går av seg selv. Vi er begynt å trene såvidt på å komme og avlevere leke som er kastet eller han har vunnet i drakamp. Vi er begynt å trene på å takle å bli tatt i og ledet etter halsbåndet. Innkalling trener vi såklart, ute og inne. Handtarget er det aller første vi begynte å trene på, da han var 6 uker. Vi har trent litt på å springe til musematte. De siste dagene har vi trent mest på å bevege seg med kontakt med meg, og på kloss som en start på  «på plass». Jaktinnkallinger har vi trent jevnt og trutt, og vi sniker inn litt sirkeltrening innimellom også. Vi har vært mellom hopphindervinger et par ganger også. Når jeg skriver det opp sånn, så har vi jo jammen meg trent på endel :-). Omvendtlokking har vi lagt litt bort, og sitt/dekk vil jeg ikke trene på enda, for jeg vil lære han å være aktiv i trening før jeg lærer han å være passiv.
Ja, og såklart har vi trent på å være «vel fungerende hverdagshund», som innebærer f.eks å klippe klør (en pote hver dag), oppføre seg fint på tur blant biler, folk og dyr, takle å få og ha besøk, være i hagen uten å bjeffe på naboer, kunne høre på bjeffing fra andre uten å hive seg med i koret, forstå at do er ute, være med på grilltur med masse folk og oppføre seg fint der, og alt mulig anna stort og smått som man kommer ut for jevnt og trutt.

Idag har vi vært og truffet på Eik igjen, og Tove såklart, og gått en fin liten tur med dem, bare de to små brune og eierne. Etterpå fikk vi komme inn på besøk, og møte på husets andre hunder. Beilis syntes det var stor stas etter ti sekunders betenkningstid.

Etter at jeg fikk fri fra jobb, har jeg fått trent litt mer jevnlig med Ellie også. Vi har friska opp dekk med skjult fører, vi har trent på innkalling med stå, og ikke minst på å skille mellom stå under mars og ligg under mars. Det begynner å gli inn. Vi har terpa på innsitter fra avstand, der sliter vi litt altså, tøtta kan godt finne på å sette seg en halv meter ut og fram og på skrå. For alvor må vi ta tak i å trene inn ruta snart, ellers er klasse 2 programmet ikke så langt unna å være på plass.
Forrige onsdag fikk vi trent agility, og fikk en vekker om at slalom må trenes mye på i sommer. I helga blir det sesongpremiære for oss i agility, i Trondheim.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s