Far sin hund?

Nero er absolutt ingen sofagris. Dvs, det er han egentlig, om han får ligge alene i sofaen. Han holder aldri meg med selskap, anna enn at han kommer innom og gir en klem titt og ofte. Men med «han far» er det visst litt annerledes…..

Nå skal det være sagt at jeg var ganske snar fram med fotoapparatet når jeg så dette øyeblikket også :-). Men det er jo ikke så rart om Nero føler at han er litt «far sin hund», for det er Assen som har stått for det meste av den gode turgåinga hele høsten og mørketida. Han har vært mye hjemme på dagtid og har kunnet gå i skogen mens det var lyst, og jeg har vært hjemme alene med unger og hunder på ettermiddagene og kveldene. Så Nero liker Assen godt, og omvendt og tror jeg. Da jeg fikk meg en «løstur» i skogen for første gang i helga, oppdaga jeg at innkalling på Nero ikke var det den var som valp på tur heller, Assen synes det fungerer bra, for Nero kommer jo alltid etter at han har ropt en sånn 3-4 ganger ;-). Vi har litt forskjellige kriterier for hva som er greit. Jeg er likevel glad for at hundene får gode turer når ikke jeg har mulighet til å gi dem det!

Ellie er og blir mor sin hund da. Selv om hun villig deler ut kos til andre og.

Ultralyd er bestilt til Ellie fredag 17 februar. Da er det 29 dager siden siste parring.

 
Siste dager har det stort sett vært sofasliting på meg, i tillegg til do-besøk, det ble etterdønningene etter fredagens hyggelige tupperware-party for samtlige av deltagerne der. Det førte til, i tillegg til Finlandstur, kursdager og sykdom rett etter juleferien, at jeg i januar har vært 7 dager sammen med klassen min, og laget undervisningsopplegg for vikar for 9 hele dager :-/.  Håper på en mer stabil februar.
 
TIl tross for at formen min holder meg hjemme, har jeg fått starta opp så smått på planen om å virkelig hjernevaske Nero på kontakt. Uten forstyrrelse er det jo nokså lett da, men vi trener inn en stabil frivillig innsitt og, det er jo litt å puske med. Og i går når Assen kom hjem, la vi på forstyrrelse av at Assen lekte med Ellie. Det gikk greit på et par meters avstand, når de kom så nært som en meter, tippa Nero først over i bjeffing og hyling og knurring når bandet stramma, men han løste opp og knakk koden om at det var et lurt valg å forholde seg rolig og se på meg for å få det til å hagle med fiskekakebiter. En og en halv meters avstand til Ellie i knurrende drakamp med Assen gikk fint etter det. Vi trener videre i dag.

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

6 svar til Far sin hund?

 1. Gutta må vel holde sammen 🙂 Høres herlig ut med assistanse i forstyrrelsestreningen. Det gjør det litt enklere å kontrollere utfordringene. 17 dager å vente på svar høres lenge ut, men tiden går nok fort. Denne gangen gjetter jeg at Ellie får et større kull der begge kjønn er representert 🙂

  • Siv sier:

   Jeg håper du gjetter rett Åsa, og det bruker du jo?
   He he, gutta holder sammen ja 🙂 det er kanskje noe der. Henrik erklærer også ofte hvor fin og artig Nero er, og klapper og klør på han.

 2. Tove sier:

  17 februar, e jo leeeeeeeeenge til ;). Trur dagan går i snegle fart, men håpe dem går fort da 🙂

  • Siv sier:

   ja, det e leeenge. Men greit å ta ultralyden en fredag når æ har fri, og den 10 e æ redd hadde vært i tidligste laget. Men æ har en følelse av at ho e annerledes enn vanlig altså, så æ har god tru.

 3. Lisasa sier:

  Da vi hadde to hunder var Eliver mor sin hund og Qoralle far sin hund. Nå koses Qoralle nesten i stykker til tider. Axel har også meldt seg inn og ønsker sofakos av en4-beint! 🙂

  • siv sier:

   koselig 😀
   Nero er jo absolutt «mor sin hund» også. Gjennom valpeperioden hadde jeg helt dårlig samvittighet overfor Ellie om hvordan jeg favoriserte Nero i praksis. Men nå har det jevna seg ut litt mer, og Nero velger altså selv han far litt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s