Blodspor

Helgas Balsfjordtur var spennende greier. Med oss hjem hadde vi også en herlig fersk elgskank! Mandag var det derfor klart for å prøve blodspor igjen. For 3.gang for begge hundene. Nero viser tydelig at han synes blod i skogen er skikkelig skumle mystiske greier, han lister seg fram i sporet i slow motion og er på vakt i alle retninger. Hans 3.spor var derfor veldig veldig kort, sikkert under 10 meter, og med stor belønning i enden, og det var ikke en elgskank, det turte jeg ikke satse på. Ellie derimot har fin progresjon i sporinga synes jeg, det lille jeg har vett på. Mandagens spor for henne var lengre enn før, noe over 100 meter tror jeg, og ikke rett linje. Ellie har skjønt at sporing fører til belønning, og skanken i enden var gode greier syntes hun.

Etter onsdagens agilitytrening var jeg enda mer klar for å skifte karriere for Ellie. Hun var skikkelig utkobla i hodet, klarte ikke å konsentrere seg i slalomen, og satsa så idiotisk på hopphinder at hun tryna flere ganger og rev pinne etter pinne på absolutt lavest mulige høyde. Nero på sin side viste seg fra sin værst unghund-pøbel-drittbikkje-side. Rett skal være rett, første økt som var første introduksjon til slalom var ei god økt der han igjen imponerte meg som en smarting. Men etter det…. på banen var han lite samarbeidsvillig, ville ikke det samme som meg, stakk av med leker og kom slett ikke inn på verken innkalling eller handtarget, stoppa et par meter unna meg og sto der med det der frekk-i trynet-utseendet sitt, som vel kanskje vel så mye er et «usikker på om det her kommer til å lønne seg eller om jeg må i bilen»-blikk, men irrieterende er det nå uansett. Ball fikk frista han til å komme inn til meg, men etter det prøvde han seg på å ignorere alle andre lekene for å få fram ballen. Men nei du, noe trening av meg til å tilby bestemte leker, den går jeg ikke med på. Snakk om bortkasta å betale 50 kr timen som tilsammen ble 200 kr til barnevakt for den elendige treninga der altså! 3. og siste lille økt gikk bedre, jeg la opp til litt mer intensitet fra start. Et lite blikk på ballen i sidesynet ga litt streik på annen belønning etterpå der og på slutten. Men værst var det at han plutselig i godt driv inne i tunnellen hylte til og kom ut og ikke ville trø på ene forlabben de første skrittene! Han gikk helt normalt igjen kort tid etter, men likevel holder jeg han litt i ro idag. Greit å få trent litt bare innendørs, sitt og bli f.eks, og «ligg på avstand fra matbordet og tigg istedenfor å surre mellom føttene når vi spiser». Viktig adferd i vårt hus. Litt oppfrisking av handtarget og bytte av lek-trening har jeg ikke klart å la være etter den begredelige agilitytreninga heller ;-). Ja, og så er noen nye og spennende leker bestilt fra Canis. Pipegris og ball i tau må vel gjøre susen!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Blodspor

  1. Lisa sier:

    Blir gjerne med å trene blodspor en dag (dersom man får tid før snøen kommer) 🙂 Har blod og elgskanker klar i fryseren!

  2. Vil være med på blodspor! Kan jo egentlig bare legge på Berg? Hvis jeg får være med altså…
    Herlig blogg. Ikke fordi du slet,- eller litt fordi du også kan ha sånne grusomme treningsdager der alt går på tverke og hundene følger helt sitt eget hode. Men mest fordi det var så morsomt å lese; ikke vanskelig å sette seg inn i hvordan det føles å til og med BETALE for oppleve at begge hundene rekker tunge til deg på en så uforskammet måte 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s