Houdini

Jeg burde egentlig meldt Ellie på til «Norske talenter». Og det hun har mest talent for her i verden, er å sprenge seg ut fra bur! I det siste har hun blitt helt kriminell, siden påskeuka har jeg kjøpt inn både nytt flybur og nytt tøybur. Hun har sprengt seg ut av begge…. Det er jo ikke det at Ellie normalt sett synes det er grusomt å være i bur! Tvert imot slapper hun godt av i bur om bare buret er nært der hvor vi er. Hun synes bare det er helt uholdbart å ikke være høyst til stede der det skjer. Jeg tolker henne ikke til å være redd for å være alene, mer redd for å gå glipp av noe. Tøybur lærte hun seg raskt å åpne glidelåsen på. En kort periode løste vi det med å variere på hvor glidelåslukkeren endte. Den nøtta løste hun fort. Ganske smart, tøtta. Løsninga da ble å ha lås på glidelåsen. Det fikser hun med å rett og slett bare skrape hull i tøyburet. Og det har hun nå altså fått sånn løsning på at det er gjort på null komma svisj, og altså klarte hun i påska å sprenge låsen på et atlas-bur! Hun har funnet ut at dette lønner seg ganger da hun har hørt oss utfor huset, men vi ikke har hørt henne. Det er jo ikke det at vi stenger Ellie inn i bur og lar henne vansmekte der støtt og stadig, men innimellom er det nå greit å ha henne der, f.eks om hun er våt etter tur. Men nå nytter det visst overhodet ikke lengre å sette henne i bur og selv gå ut av huset, ikke engang for et øyeblikk, for da møter hun oss likevel i døra når vi kommer inn igjen…. Jernbur neste. Løs den, Houdini!!!!

Til tross for denne kilden til konflikt for tida, var jeg så fornøyd med henne på LP-cup igår at vi flyter på den god-følelsen ilag lenge :-). Tidligere på dagen torsdag møtte jeg Åsa og Ferdinand i Tromsdalen for litt trening og en liten tur. Veldig bra å trene med kommandant, nyttig for både meg og Ellie! Og gode tips å få. Nyttig å se på hvordan Åsa og Ferdinand gjør ting også. Kvelden kom med sol og finvær. Jeg tok sjansen på å legge Ellie på fellesdekk vel vitende om at sannsynligheten for at hun ikke hadde utholdenhet til å ligge i to minutter absolutt var til stede. Og jeg hadde rett i min mistanke, gikk neppe mer enn 20 sekunder uten at noe skjedde før Ellie plutselig sto på alle fire for å sjekke om det var lurt å tilby noe annet når det skjedde så lite. Hun gikk nå ingen vei, så det var bare å gå inntil og fiske henne opp og forlate ringen og trene videre utenfor. Men resten av kveldens øvelser, som forsåvidt var bare lineføring og stå under mars, gikk glimrende! Så bra at vi fikk karakterene 10 og 10 og 10 i helhet 🙂 Fantastisk å se at Ellie iallfall holder helt koken under iallfall deler av et LP-program, og at vi sånn sett fungerer godt i ringen. Litt tips på veien om egen kroppsholdning og om tempoforandringene i lineføringen fikk vi hos dommer Frid, for såvidt det samme som jeg fikk tips fra Åsa om tidligere på dagen. Det skal vi trene på! Det og fellesdekk 😉 F.eks alle måltid for Ellie inntas nå etter å ha ligget i enkeltdekk i minst tre minutter. Med omvendtlokking kan hun ligge sånn inne hjemme veldig lenge, med sjult fører og. År med trening på det noen meter fra kjøkkenbordet under familiens måltider gjør henne sikker sånn sett. Skal prøve å trekke det med meg i fellesdekktreninga.
Listene for cupen så langt er lystig lesing for meg, jeg tolker oss til å ligge som nr. 2 i klasse 1, og som nr 3 i cupen totalt. Det er jammen ikke værst for en ekvipasje som hadde absolutt ingen LP-momenter inne for et halvt år siden, vi hadde ikke engang vært i nærheten av å trene utgangsstilling. Nå regner jeg ikke med at plasseringa i cupen vil holde seg, men jeg kan nå fryde meg over den så lenge det varer, 3 uker til neste cup-kveld 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

6 svar til Houdini

 1. Dere var elegante i ringen i går! Og visst er Ellie en LP-heeler; passe intens og smart nok til å gjøre det som lønner seg uten å foreslå egne løsninger underveis. Dreamteam 🙂 Gleder meg til å se dere videre i offisielle konkurranser!

  • Siv sier:

   Det er bra hun ikke er like intens og finner på like mange egne løsninger på LP-banen enn i bur-saken iallfall 🙂

 2. Lone sier:

  Så artig!!! Dåkker e så flink 😀

 3. Christine sier:

  Så artig at Ellie e blitt så flink i lp 🙂 Ia vil også bli like flink! 😀 Vi e litt nysgjerrig på korsn måte du har lært inn stå under marsj?

  • Siv sier:

   Flinkheta variere nok med dagan, enda iallfall ;-). Vi lærte inn stå under mars gjennom rygging. Prøvde oss på hoppstå først, men sia vi skulle lære inn «alt» på en gang og på kort tid, blei det bare tull med fri ved fot, for hopping tilbyr Ellie lett 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s