sesongdebut

Da er agilitysesongen igang! Den starta med to disk, og slett ikke noen etterlengta opprykk. Det kan vel hende man må trene oftere enn en gang i mnd for å klare feilfritt… 😉
På agilityløpet klarte jeg å tenke, og dermed briefe, og dermed gjøre et bakbytte plassert helt feil, og jeg sendte Ellie på mønet som hinder nr 4 istedenfor bommen. (Det hadde vært helt korrekt hvis vi hadde gått i klasse 2, for der var nemlig starten akkurat som den vi gjorde, men det hjelper det jo ikke å argumentere med.) Jaja, jeg får være fornøyd med at Ellie gjorde akkurat det jeg ba henne om! Resten av løpet var flott, riktignok stussa hun borti lengdehinderet, så opprykk hadde det ikke blitt uansett.
Da det var klart for hoppløpet, var jeg våt til skinnet i regnværet, og Ellie var kald og lite motivert til å varme seg opp. Hun gjorde likevel en god innsats på banen. På det løpet får vi ta skylddeling for at hun kræsjlanda på et hinder, og dermed mista gnisten og ramla i neste hinder også før hun fikk opp dampen igjen. Jeg hadde egentlig briefa bakbytte, men så så jeg at de andre briefa et framforbytte lengre bak i banen, så jeg heiv meg på den løsninga i siste liten. Da ble det til at jeg bremsa kraftig og klumsete opp før hinderet Ellie reiv. Dårlig utført av meg, og Ellie er ikke godt nok trent på å takle det uten å slippe ned beina og ramle midt på pinnen. Noen hinder seinere ble dårlig utførelse av meg til at Ellie tok et hinder feil vei, tror ikke hun merka noe, for vi beina bare på mot mål.
Ikke resultater å skryte av altså, men likevel er jeg mye mer motivert nå enn før start! Vi har nemlig ikke noe problem i det hele tatt med standardtida lengre, selv ikke i så sølete føre som idag, så nå er det jo bare tull å ikke ha ambisjoner med Ellie! 
Jeg har så lenge nå ikke hatt ambisjoner at jeg ikke klarer å fokusere godt nok på konkurransene. Jeg har liksom tenkt mest på agipro og arrangering, eget løp har bare på en måte vært noe jeg plutselig har gjort innimellom anna styr på stevnedagene, og ikke tatt så nøye på. Det skal det bli slutt på! Fra nå av skal jeg fokusere bedre! Og jeg skal slutte med å se på andre på briefing og plutselig i siste liten velge deres handlingsløsning istedenfor min egen, det har jeg nemlig brent meg på flere ganger!
Ja, og så skal jeg begynne å prioriete agilitytreningene igjen. Jeg har ikke helt løsninga for hvordan jeg skal få det til i et travelt liv, men jeg satser iallfall på å få utnyttet lang sommerfri, og få trent mye småtteri i hagen når snøen forsvinner. Sånn som det er nå, er det sånn at vi trener så lite agility at jeg ikke lengre stoler på at Ellie takler verken leadouts eller å bli igjen på start, og igår på trening skjønte jeg at hun ikke heller lengre har en trygg forståelse for at blindbytter ikke er et alternativ! Og jeg selv….ikke har jeg lengre noen automatisk forståelse for prinsippene i hvor man legger bytter, og ikke har jeg ferdighetene som trengs i kroppen. Sånn vil jeg ikke ha det, så vi MÅ få til å få trene mer!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

7 svar til sesongdebut

 1. Gratulerer med tilbakelagt sesongdebut! Jeg var så kald etter LP’en at jeg bare måtte dra hjem og varme meg i dusjen, så jeg fikk dessverre ikke sett noen AG-løp. Ny motivasjon er alltid bra 🙂

  • smafotan sier:

   Jeg måtte tine en halv time i badekaret da jeg kom hjem idag 🙂 Idag var det virkelig for spesielt interesserte å være på stevne, jeg vurderete ei stund underveis at jeg kanskje ikke var spesielt interessert….Satser på bedre vær på neste konkurranse. I sånt vær som dette tror jeg aldri det er vits å konkurrere i LP for oss, jeg ser ikke for meg Ellie på fellesdekk liggende i en sølepytt….. eller sette rumpa ned på holdter eller i andre sitt-posisjoner.

 2. Gøril sier:

  Jeg fikk sette HELE 3 løp i går (for mannen holdt på å fryse ihjel og ville hjem..) og jeg syntes at ditt og Ellies ag-løp var kjempeflott! Kjempedumt med den disken, men men. Mye bra, og god fart på den tøffe lille. Slalomen var en fryd! Godt å lese at du er motivert, så nå er det bare å finne tid. Den hersens tida..
  Det var rart å være på stevne og se alle lp-ekvipasjer og så dra hjem når ag startet.. Men jeg satser på å løpe i slutten av mai, HVIS kneet gir seg og tida strekker til..

  • smafotan sier:

   Håper kneet ditt strekker til, savnet dere i ag-ringen! Jeg skjønner godt at Arild ville hjem i går……et par timer ute der var helt klart nok igår.

 3. Lisa sier:

  Dommeren ga dokker mye skryt og sa bl.a.» den hunden er en bra agilityhund, god slalåm og mye bra potensiale å se- synd med disken, men det var opplagt førerens feil»
  Glemte å si det til dæ i går!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s