stadig nye utfordringer

At agilitytreninger er på onsdager, har aldri passa meg spesielt godt. Nå på vinteren, i onsdagsrennsesongen, kan jeg nok bare drømme om å komme meg på klubbens felles agilitytrening. Vår noen ganger altfor oppegående og orienterte 5-åring har satt seg som mål å gå alle onsdagsrenn, i år som i fjor. Lillebroren skal selvsagt gjøre alt storebroren gjør, og labber rundt 1 km på onsdagsrenn han og. Andreas jobber som vanlig seint hver en onsdag, så da er det opp til meg å la barnas ønsker gå foran alle egne behov. Onsdager er jeg for tiden superwoman som spurter rett fra jobb og barnehage hjem for å la Ellie tisse mens vi hiver i oss den mest lettvindte type middag som går, før vi inntar skistadion sammen med store mengder andre. Jeg er svett når ungene er lagt på onsdagskvelder! Ellie må nøye seg med hage-lufting og å jobbe for maten. Heldigvis sier hun ikke noe på det om det ikke blir mange dager på rad. Og torsdag er «vår» dag, med lang god tur og trening etterpå. Denne torsdagen var vi og gikk på ski i helt helt nypreparerte flotte NM-løyper på Kvaløya, jeg følte meg som eneste menneske i verden 🙂 . Skikkelig flott. Jeg og Ellie var uenige om hvor det var lurest at hun plasserte seg i løypa, hun synes jo det å gå rett bak meg er det ideelle sted, mens jeg syns ikke det er lurt at myke nykjørte spor blir trakka ned av hundepoter. Vi diskuterte endel, og Ellie syntes nok jeg var fullstendig irrasjonell som plutselig la inn et helt nytt uforståelig kriterie på skitur. Jo mer jeg prøvde å stresse for å få henne til å gå ved siden av eller framfor meg, og unngå at hun gikk i sporet, desto mer prøvde hun å dempe meg med å gjøre seg usynlig rett bak meg….. Det endte med at jeg sjøl gikk mye ut av sporet….skal se det ender med at Ellie lærer meg å benytte meg av skøyteteknikken jeg kunne for 20 år siden. Vi får se hvem som lærer først, jeg eller Ellie. Jeg skøyta ikke på turen, mens Ellie oppfatta etter ei stund at jeg ble overstadig gla når hun sprang på ved siden av meg, og det liker hun jo.

Torsdag kveld var Andreas hjemme igjen, så da var det klart for noe jeg ikke har gjort på mange år, nemlig troppe opp på Tromsø hundeklubb sin LP-trening. Jeg har skjønt at Ellie behøver å trene med forstyrrelser, det holder ikke å bare trene alene. Og på klubbens LP-trening var det nok av forstyrrelser å trene på. I Ellie sin karriere har hun aldri vært borte i at hunder blir korrigert muntlig eller fysisk under trening. Og jeg har også selv så lenge nå kun trent i miljø der korrigering består i «ups, der ble det ikke belønning, prøv på nytt», så jeg hadde nesten glemt av andre måter å trene på.  Jeg ble selv litt satt ut av sinte stemmer og lyder under fellesdekkdelen, og Ellie syntes tydelig det var ubehagelig! Det er ikke sånn at jeg aldri snakker hardt til Ellie. Men det er snakk om hjemme, f.eks i det hun skal til å ta mat fra handa til ungene eller lignende. For Ellie er det nok sånn at om stemmen blir sint, da er det alvor på ferde! Da er det om å gjøre å dempe med hele seg! Hun har aldri opplevd dette på en treningsbane. Men sånn er livet, forskjellige treningsmetoder fins i verden, på konkurranser vil vi jo møte forskjellige metoder rundt ringen. Så det er faktisk noe vi må trene på, å ikke la oss påvirke av lyder rundt oss! Det blir nok flere torsdagstreninger på oss. Ellie trente godt i øvelsene tett inntil meg, bli-øvelser var vanskelig, der må vi nok trene oss mer gradvis fram.

4 heelere var forresten innom klubben på torsdag, ikke verst! Jeg tror faktisk det var den rasen som var best representert der, det er jo litt snodig.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til stadig nye utfordringer

  1. Lisa sier:

    God påminnelse- æ burde å snaske mæ bort på ei torsdagstrening snart. Ubehagelige forstyrrelser er noe vi må trene på- både hund og eier! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s