Jobbe for maten.

Kursdag 2 i LP-kurset var på tirsdag. Vi jobba videre med utgangsstilling, og fikk tips om hvordan komme igang med fri ved foten. Ellie kom på slutten av den økta fint helt inn i posisjon ved hjelp av et postkort som «kasse», og har en begynnende forståelse helt uten kasse og, men da har hun litt tendens til å komme for langt ut og fram, så jeg vil beholde «kassen» litt til. Og så starta vi på innlæringa av sitt fra dekk og dekk fra sitt. Det var ikke bare bare! Jeg avdekka at Ellie overhodet ikke har noen ferdighet i å bli lokka inn i posisjon, som Marita ville at vi skulle gjøre med hundene, dvs lokke de inn i posisjon for å kunne belønne strategisk og kjapt få inn en hurtig og riktig bevegelse, og lokke de inn i posisjon for å kunne trene på å forandre posisjon. Å få Ellie lokka inn i en ligg var faktisk helt umulig, hun holdt bare på å gnage av meg handa med den deilige kjøttkakelukta uten å gjøre antydning til å legge seg. Med korte bein og stort hode, når snuten godt ned til handa selv om handa er helt nede på bakken, for å si det sånn. På kommando legger hun seg jo ned, og når hun skjønner at det er det jeg vil, tilbyr hun det, men ikke med den intensitet og bevegelse jeg ønsker, det er snakk om tripp trapp ned. Men den tid den sorg med innlæring av dekk på nytt, jeg valgte å trene på oppsitten da. Og det har vi trent på siden kurset. Ellie får for tida ikke ei eineste forkule fra matskåla si, alt går som godbit under trening. Matvrak som hun er, så er hun like hysterisk engasjert for å forkula si selv om normal dagsrasjon er overskredet. Og jeg opplever at det ikke er mange nok forkuler i en dagsrasjon, i innlæring av sitt fra dekk går det sinnsykt mye godbiter! Særlig siden jeg syns vi har plagdes litt, og jeg leter etter hva som kan fungere. Så idag gikk jeg til innkjøp av for med mindre kuler! Myke godbiter ala pølse får jeg ikke til å håndtere når det skal gå fort, det blir bare klisj. Dessuten holder Ellie som sagt på å gnage av meg handa. Ellie legger nok på seg nå, og det er ikke helt høvelig når det er 1 mnd til Dogs4 All. Som Marita sa: jeg får trimme henne desto mer, men det er faktisk også lettere sagt enn gjort på føret som er for tida, og med mange hjemme-alene-med-hund-og-unger-dager i uka og det er mørkt straks middagen er spist. Spasertur på mer enn 1 time holder ikke musklene mine midt på kroppen til heller, omså det er det eneste jeg har å gjøre en dag. Så jeg håper på ski- og sparkeføre snart!
Denne ukes trening har ikke vært så lett og så mye framgang på som sist uke heller. Selv om jeg belønner strategisk, får jeg altfor mye tripp-trapp-opp med Ellie. Dessuten er Ellie så var på bevegelse fra meg i intimsona si at jeg tror hun syns det er en smule ekkelt når handa mi kommer i full fart mot henne for å belønne strategisk, og hun vil trekke seg bakover og flytte seg sidelengs. Hun prøver jevnt og trutt å få meg til å gå over til å belønne henne for rull rundt i steden. Så det har blitt endel mikk-makk i treninga, bl.a plasserer jeg henne med rumpa mot vegg og noen ganger med en kasse på hver side for å få henne til å bli værende på samme sted. I kveld gikk det opp for meg at jeg måtte legge vekk klikkeren og gå helt tilbake til lokking i sitt-posisjon for å få inn det der å få opp begge beina samtidig, det fikk vi godt til tilslutt, og aller best med en liten lekemus som belønning. Vi fortsetter der neste økt tenker jeg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Jobbe for maten.

  1. Ett er i alle fall klart: du er jo hekta på LP 😉 Holdt på i en evighet for å få F til å «dekke» også, men nå har han en nydelig dekk.

    Om du har mulighet, kan du bare levere heeleren i Tromsdalen for ekstratrim noen dager. Her har vi et litt motsatt problem, for F kan visst ikke legge på seg. Han spiser etterhvert vanvittig mye,- i tillegg til alle treningsgodbitene…

  2. siv sier:

    Ja, jeg er visst helt hekta på LP nå! Jeg er litt sånn laga også, at hvis jeg først begynner på noe, skal jeg helst få det ferdig før jeg gir meg!
    Heeler på trimming i Tromsdalen hørtes bra ut, vi må komme tilbake til saken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s